Jump to content
  • 0
senyai

Unable to parse profile: '/etc/portage/make.profile' after `ego sync`

Question

Sync successful and kits in alignment! :)
Updating /etc/portage/repos.conf...
Updating profiles at /etc/portage/make.profile/parent...
Updating non-funtoo repositories...
!!! Unable to parse profile: '/etc/portage/make.profile'
!!! ParseError: Parent '/var/git/meta-repo/kits/core-kit/profiles/funtoo/1.0/linux-gnu/build/experimental' not found: '/etc/portage/make.profile/parent'

Can't understand where the issue is coming from. The `parent` file has this content:

core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/arch/x86-64bit
core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/build/experimental
core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/arch/x86-64bit/subarch/core2_64
core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/flavor/workstation
core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/print
core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/no-systemd
core-kit:funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/xfce
core-hw-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
core-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
desktop-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
dev-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
editors-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
games-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
gnome-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
java-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
kde-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
media-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
net-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
nokit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
perl-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
php-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
python-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
science-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
security-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
text-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
ruby-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
haskell-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
ml-lang-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
lisp-scheme-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
xfce-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
lang-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
llvm-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
python-modules-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime
xorg-kit:funtoo/kits/python-kit/3.6-prime

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Dears,
I managed to break my old system while trying to upgrade to 1.3 from 1.2.

I have removed `python-exec` as well, while playing around! Obviously, I can't use `emerge` anymore.

 

I now follow the "resurrection" wiki page, trying to fix both Python and Portage. I hit this `can't parse profile` problem.

 

I managed to run the `ego profile.buold current` command but it didn't fix the profile related problem. Which I need to work around in order to re-install dev-lang/python and sys-apps/portage.

 

Any ideas?  Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...