Jump to content
funtoo forums
  • 0
bsdtux

eth0 does not get IP

Question

Hello funtoo forum, I seem to be having problems with post installation networking. I followed the funtoo installation guide using the debian-sources and universal kernel. I installed NetworkManager and added both networkmanager and dhcpcd default. However I do not get an IP address.

 

I am running this as a virtual machine using virtualbox.

 

nmcli dev status
DEVICE              TYPE                         STATE
eth0                    802-3-ethernet          disconnected
 
nmcli con status
NAME                                UUID                                                                   TYPE                        TIMESTAMP-REAL
Wired connection 1            de1f1889-7e2b-4004-931d-350ba2a42d8b        802-3-ethernet         Mon 03 Nov 2014 08:21:47 AM CST

 

 

dmesg | grep eth0
[ 6.158591] e1000 0000:00:03.0 eth0: (PCI:33MHz:32-bit) 08:00:27:36:2b:0f
[ 6.158596] e1000 0000:00:03.0 eth0: Intel (R) PRO/1000 Network Connection
[ 11.518245] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[ 11.520493] e1000: eth0 NIC Link is up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX
[ 11.520773] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready

 

can someone please help me figure out what I may have done wrong or might need to add to correct this. I am leaning to the face that I see IPv6 and not IPv4 as being the main culprit here but I could be wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...