Jump to content
funtoo forums
  • 0
Sign in to follow this  
skyark

Boot stops at the end until I press any key

Question

So this is strange...

I just install funtoo in my Lenovo Y700 whit KDE and everything was running fine just have uno minor issue, the boot time netmount and networkmanager they just stop for a few seconds, then it resume my boot and that was it.

First i just did this in the /etc/rc.conf

rc_hotplug="!net.*"

And it did the job then i was installing acpi, laptop for power manager, configuring the nvidia driver, trying to get working with the intel driver too. Everything was Ok but then I notice that the boot process just stop and I have to hit a key (any key) to resume the boot process, just like that.

The first thing that y did was to remove services from the RC first the netmount, then the networkmanager then the acpi, laptop, ssh and nothing work, just at the end i have to hit any kit and the sddm show up.

i dont know why i just try to install bootchart to try to understandit but i coudnt make it work.

put the interactive mode whit RC and like i am hit a key just boot up ok.

this is the rc.log

rc sysinit logging started at Tue Jun 11 09:39:53 2019


   OpenRC 0.40.2 is starting up Funtoo Linux (x86_64)

Press I to enter interactive boot mode

 * /proc is already mounted
 * Mounting /run ...
 * /run/openrc: creating directory
 * /run/lock: creating directory
 * /run/lock: correcting owner
 * Caching service dependencies ...
 [ ok ]
 * Caching service dependencies ...
 [ ok ]
 * Clock skew detected with `(null)'
 * Adjusting mtime of `/run/openrc/deptree' to Tue Jun 11 16:34:11 2019
 * WARNING: clock skew detected!
 * Mounting security filesystem ...
 [ ok ]
 * Mounting debug filesystem ...
 [ ok ]
 * Mounting config filesystem ...
 [ ok ]
 * Mounting persistent storage (pstore) filesystem ...
 [ ok ]
 * Mounting efivarfs filesystem ...
 [ ok ]
 * Mounting cgroup filesystem ...
 [ ok ]
 * Remounting devtmpfs on /dev ...
 [ ok ]
 * Mounting /dev/mqueue ...
 [ ok ]
 * Mounting /dev/shm ...
 [ ok ]
 * Creating list of required static device nodes for the current kernel ...
 [ ok ]
 * /etc/init.d/udev uses runscript, please convert to openrc-run.
 * Starting udev ...
 [ ok ]
 * Generating a rule to create a /dev/root symlink ...
 [ ok ]
 * Populating /dev with existing devices through uevents ...
 [ ok ]
 * Waiting for uevents to be processed ...
 [ ok ]

rc sysinit logging stopped at Tue Jun 11 09:39:53 2019


rc boot logging started at Tue Jun 11 09:39:53 2019

 * WARNING: clock skew detected!
 * Loading module coretemp ...
 * Failed to load coretemp
 [ !! ]
 * Loading kernel modules ...
modprobe: ERROR: could not insert 'nvidia': Module already in kernel
 [ ok ]
 * Setting system clock using the hardware clock [Local Time] ...
 [ ok ]
 * The binfmt-misc module needs to be loaded by the modules service or built in.
 * Mounting misc binary format filesystem ...
 [ ok ]
 * Loading custom binary format handlers ...
 [ ok ]
 * Checking local filesystems  ...
/sbin/fsck.xfs: XFS file system.
fsck.fat 4.1 (2017-01-24)
/dev/sda1: 583 files, 20884/127746 clusters
 [ ok ]
 * Remounting root filesystem read/write ...
 [ ok ]
 * Remounting filesystems ...
 [ ok ]
 * Updating /etc/mtab ...
 * Creating mtab symbolic link
 [ ok ]
 * Activating swap devices ...
 [ ok ]
 * Mounting local filesystems ...
 [ ok ]
 * Configuring kernel parameters ...
 [ ok ]
 * Creating user login records ...
 [ ok ]
 * Wiping /tmp directory ...
 [ ok ]
 * Configuring /etc/hosts ...
 [ ok ]
 * Setting hostname to SykLPC ...
 [ ok ]
 * Setting terminal encoding [UTF-8] ...
 [ ok ]
 * Setting keyboard mode [UTF-8] ...
 [ ok ]
 * Loading key mappings [la-latin1] ...
 [ ok ]
 * Bringing up network interface lo ...
 [ ok ]
 * Saving key mapping ...
 [ ok ]
 * Saving terminal encoding ...
 [ ok ]
 * Initializing random number generator ...
 [ ok ]

rc boot logging stopped at Tue Jun 11 16:39:54 2019

rc default logging started at Tue Jun 11 16:39:55 2019

 * WARNING: clock skew detected!
 * Starting dbus ...
 [ ok ]
 * Starting metalog ...
 [ ok ]
 * Starting consolekit ...
 [ ok ]
 * Starting NetworkManager ...
 [ ok ]
Conectando.....              1sConectando......             1sConectando.......            1sConectando........           1sConectando.........          1sConectando..........         1sConectando..........$
 * Marking NetworkManager as inactive. It will automatically be marked
 * as started after a network connection has been established.
 * WARNING: NetworkManager has started, but is inactive
 * Starting acpid ...
 [ ok ]
 * No bootchart process found!
 *   This script does not start bootchart, but only schedules its termination.
 *   Bootchart should be started from the kernel command line.
 *   Please check the README on how to do that.
 [ ok ]
 * Starting cupsd ...
 [ ok ]
 * Starting laptop_mode ...
 [ ok ]
 * Initializing sensors ...
 [ ok ]
 * WARNING: netmount will start when NetworkManager has started
 * Starting sshd ...
 [ ok ]
 * Starting thermald ...
 [ ok ]
 * Setting up sddm ...
 [ ok ]
 * Starting local ...
 [ ok ]

rc default logging stopped at Tue Jun 11 16:40:23 2019

 

Any clues?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...