Jump to content
  • 0

[SOLVED]Gimp error: XML::Parser perl module is required for intltool


morphmex
 Share

Question

hecking for bind_textdomain_codeset... yes
checking whether NLS is requested... yes
checking for intltool >= 0.40.1... 0.51.0 found
checking for intltool-update... /usr/bin/intltool-update
checking for intltool-merge... /usr/bin/intltool-merge
checking for intltool-extract... /usr/bin/intltool-extract
checking for xgettext... /usr/bin/xgettext
checking for msgmerge... /usr/bin/msgmerge
checking for msgfmt... /usr/bin/msgfmt
checking for gmsgfmt... /usr/bin/gmsgfmt
checking for perl... /usr/bin/perl
checking for perl >= 5.8.1... 5.24.0
checking for XML::Parser... configure: error: XML::Parser perl module is required for intltool

!!! Please attach the following file when seeking support:
!!! /var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/work/gegl-0.2.0/config.log
 * ERROR: media-libs/gegl-0.2.0-r2::media-kit failed (configure phase):
 *   econf failed
 * 
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line  121:  Called src_configure
 *             environment, line 3172:  Called econf '--disable-silent-rules' '--disable-profile' '--without-libspiro' '--disable-docs' '--disable-workshop' '--with-pango' '--with-gdk-pixbuf' '--enable-mmx' '--enable-sse' '--disable-debug' '--with-cairo' '--with-pangocairo' '--without-exiv2' '--with-libavformat' '--without-graphviz' '--with-libjpeg' '--with-jasper' '--without-lua' '--without-openexr' '--with-libpng' '--with-libopenraw' '--without-sdl' '--with-librsvg' '--without-umfpack' '--without-libv4l' '--without-lensfun' '--disable-introspection' '--without-vala'
 *        phase-helpers.sh, line  666:  Called __helpers_die 'econf failed'
 *   isolated-functions.sh, line  117:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *   		die "$@"
 * 
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=media-libs/gegl-0.2.0-r2::media-kit'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=media-libs/gegl-0.2.0-r2::media-kit'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/work/gegl-0.2.0'
 * S: '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/work/gegl-0.2.0'

>>> Failed to emerge media-libs/gegl-0.2.0-r2, Log file:

>>>  '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/temp/build.log'

 * Messages for package media-libs/gegl-0.2.0-r2:

 * ERROR: media-libs/gegl-0.2.0-r2::media-kit failed (configure phase):
 *   econf failed
 * 
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line  121:  Called src_configure
 *             environment, line 3172:  Called econf '--disable-silent-rules' '--disable-profile' '--without-libspiro' '--disable-docs' '--disable-workshop' '--with-pango' '--with-gdk-pixbuf' '--enable-mmx' '--enable-sse' '--disable-debug' '--with-cairo' '--with-pangocairo' '--without-exiv2' '--with-libavformat' '--without-graphviz' '--with-libjpeg' '--with-jasper' '--without-lua' '--without-openexr' '--with-libpng' '--with-libopenraw' '--without-sdl' '--with-librsvg' '--without-umfpack' '--without-libv4l' '--without-lensfun' '--disable-introspection' '--without-vala'
 *        phase-helpers.sh, line  666:  Called __helpers_die 'econf failed'
 *   isolated-functions.sh, line  117:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *   		die "$@"
 * 
 * If you need support, post the output of `emerge --info '=media-libs/gegl-0.2.0-r2::media-kit'`,
 * the complete build log and the output of `emerge -pqv '=media-libs/gegl-0.2.0-r2::media-kit'`.
 * The complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/temp/environment'.
 * Working directory: '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/work/gegl-0.2.0'
 * S: '/var/tmp/portage/media-libs/gegl-0.2.0-r2/work/gegl-0.2.0'

 * GNU info directory index is up-to-date.
funtoomex mextoo # 
Hi everyone, I wanted to install gimp 2.8.22. instead of 2.9.6 but I had this error. Now I have the same error for 2.9.6.
Thanks in advance for your suggestions. 
Solution:
142/5000
 
 
Link to comment
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...