Jump to content
funtoo forums

Search the Community

Showing results for tags 'server'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Funtoo Discussion Forums
    • News and Announcements
    • General Discussion
    • Dev Central
    • Funtoo Hosting
    • Funtoo Infrastructure
  • Help Central
    • General Help
    • Installation Help
    • Portage Help
    • Desktop Help
    • Server Help
  • Funtoo Services

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


freenode


github


web


First Name


Last Name


Location


Interests

Found 2 results

  1. erikr

    Server with ECC

    I am planning to upgrade my good old server that has been around for some time now. Mostly it is a NAS with 4*4TB disks in a BTRFS RAID 10 array for now. I have since logn used both ZFS and BTRFS and regardless of choice it seems to be a consensus that one shall use ECC memory to prevent that the calculated check sums are faulty. I have non-ecc today and I have experienced degradation of the content. ECC is new territory for me and I have a few questions; 1. On my desk is a ASUS Prime X370-PRO mother board. The specs say "DDR4 ECC or NON-ECC memory, unbufferd". While check out some other gaming boards it is more clear that "sure, use ECC or non-ECC as you please - we will not use the ECC-function anyway". Are there anyone that can confirm if ECC will be enabled given that I use compatible ECC me memories? 2. Is there anything particular I need to know to get ECC working? Kernel, use-flags, tools that is to be installed? 3. Is there a way to verify that ECC in fact is in use and operative? Cheers, Erik
  2. Hi, Currently I am using the layman mysql, its 5.7.12 atm. But it not upped in months. I tried to fiddle with the ebuilds - copied the latest one as mysql-5.7.15.ebuild, - ebuild mysql-5.7.15.ebuild manifest all went just fine, but at the end I receive : -- Installing: /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/share/mysql/magic -- Installing: /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/share/aclocal/mysql.m4 -- Installing: /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/share/mysql/mysql.server * Making Convenience links for mysqlcheck multi-call binary * Building default my.cnf (5.6) * Adjusting to prefix / * my.cnf.ok ... [ ok ] * Creating initial directories * Including support files and sample configurations * Header files have changed between ABIs. * --- /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/temp/.multilib_header_cksum 2016-10-18 19:31:00.892131266 +0300 * +++ /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/temp/.multilib_header_cksum.new 2016-10-18 19:31:06.632131397 +0300 * @@ -10,6 +10,7 @@ * 931919434 13470 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/service_command.h * 2987720505 1384 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/thread_type.h * 39760184 13897 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/plugin_audit.h.pp * +2782043840 1443 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysqlx_version.h * 4220503078 1489 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/service_thd_engine_lock.h * 1955776921 14902 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/sql_state.h * 1175938711 1506 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/my_list.h * @@ -43,6 +44,7 @@ * 3200460594 26101 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/plugin.h * 819488767 2682 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/service_thread_scheduler.h * 3234572590 2760 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/service_mysql_alloc.h * +947087210 2791 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysqlx_error.h * 4221559651 2821 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/my_xml.h * 3848574317 2837 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/mysql/psi/mysql_sp.h * 1075151809 2878 /var/tmp/portage/dev-db/mysql-5.7.15/image/usr/include/mysql/sslopt-longopts.h * ERROR: dev-db/mysql-5.7.15::x-portage failed (install phase): * Header checksum mismatch, aborting. * My USE flags atm are: [root@tangra][/usr/local/portage/dev-db/mysql]# emerge -pv mysql These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies... done! [ebuild U ] dev-db/mysql-5.7.15:0/20::x-portage [5.7.11:0/20::mysql] USE="openssl perl server -debug -embedded -extraengine -jemalloc -latin1 -libressl -profiling (-selinux) -static -static-libs -systemtap -tcmalloc {-test} -yassl" ABI_X86="32 (64) (-x32)" 0 KiB Total: 1 package (1 upgrade), Size of downloads: 0 KiB * IMPORTANT: 9 news items need reading for repository 'gentoo'. * Use eselect news read to view new items. [root@tangra][/usr/local/portage/dev-db/mysql emerge --info -> http://pastebin.com/d5Z0vJA8 I guess I am doing smth wrong /obviously/. How can I proceed from there? Thanks.
×
×
  • Create New...