Jump to content
funtoo forums

artemeciagreen

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

  1. Ah, I see. I hadn't set that. I've set that now and it works, thanks cardinal.
  2. So AQEMU is complaining about me not having qemu installed, which is wrong because it's a dependency. >This VM uses an emulator "QEMU" which is not installed in the system. >The work of the VM is not possible! I've added myself to the kvm group, which didn't change anything and I've tried rebooting to see if some kernel module needed loading or something, which was apparently not the case.
  3. Is it a good or bad idea to take a syste, backup by running: tar cpJfv funtooLinux.tar.xz / rather than making an iso image of the partition/disk. Does it matter?
  4. Thanks tolvo, but I was hoping I could get some help with moving the bzImage into /boot. The funtoo wiki's page on lilo is rather vague regarding copying the kernel to /boot
  5. I'm looking to install Lilo to by MBR, but I'm not sure how to proceed with telling Lilo which kernel/initrd to use. I'm using the latest debian-sources kernel, so I would expect to write "image=/boot/debian-sources-x86_64-4.7.8" and the initrd bit to lilo.conf for it to boot. However my kernel isn't in /boot, and I'm not sure what to symlink to /boot/bzImage. I'd rather not creating symlinks, if it can be avoided.
  6. Okay, here's the build log: https://paste.pound-python.org/raw/ripMA8A08DruUdnlQ6bk/
  7. I am attempting a world update but netpbm won't rebuild. Output of "emerge --info '=media-libs/netpbm-10.70.00::gentoo'": Portage 2.3.2 (python 2.7.12-final-0, funtoo/1.0/linux-gnu/arch/x86-64bit, gcc-4.9.3, glibc-2.22, 4.7.8-1~bpo8+1 x86_64) ================================================================= System Settings ================================================================= System uname: Linux-4.7.8-1~bpo8+1-x86_64-AMD_A10-7860K_Radeon_R7,_12_Compute_Cores_4C+8G-with-gentoo-2.2.1 KiB Mem: 7090824 total, 5416188 free KiB Swap: 8388604 total, 8388604 free sh bash 4.3_p42 ld GNU ld (Funtoo 2.25) 2.25.0 app-shells/bash: 4.3_p42::gentoo dev-lang/perl: 5.24.0-r2::gentoo dev-lang/python: 2.7.12::gentoo, 3.4.5::gentoo dev-util/cmake: 3.6.3::gentoo sys-apps/baselayout: 2.2.1::gentoo sys-apps/openrc: 0.18.3-r2::gentoo sys-apps/sandbox: 2.10-r2::gentoo sys-devel/autoconf: 2.13::gentoo, 2.69-r2::gentoo sys-devel/automake: 1.13.4-r1::gentoo, 1.14.1-r1::gentoo, 1.15-r2::gentoo sys-devel/binutils: 2.25-r2::gentoo sys-devel/gcc: 4.9.3-r3::gentoo sys-devel/gcc-config: 1.8-r1::gentoo sys-devel/libtool: 2.4.6-r2::gentoo sys-devel/make: 4.1-r1::gentoo sys-kernel/linux-headers: 4.3::gentoo (virtual/os-headers) sys-libs/glibc: 2.22::gentoo Repositories: gentoo location: /usr/portage sync-type: git sync-uri: git://github.com/funtoo/ports-2012.git priority: -1000 ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64" ACCEPT_LICENSE="* -@EULA Oracle-BCLA-JavaSE" CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu" CFLAGS="-march=bdver3 -O2 -pipe" CHOST="x86_64-pc-linux-gnu" CONFIG_PROTECT="/etc /usr/lib64/libreoffice/program/sofficerc /usr/share/gnupg/qualified.txt" CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/ca-certificates.conf /etc/dconf /etc/env.d /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/gentoo-release /etc/revdep-rebuild /etc/sandbox.d /etc/terminfo" CXXFLAGS="-march=bdver3 -O2 -pipe" DISTDIR="/usr/portage/distfiles" FEATURES="assume-digests binpkg-logs config-protect-if-modified distlocks ebuild-locks fixlafiles merge-sync news parallel-fetch preserve-libs protect-owned sandbox sfperms strict unknown-features-warn unmerge-logs unmerge-orphans userfetch userpriv usersandbox usersync xattr" FFLAGS="-march=bdver3 -O2 -pipe" GENTOO_MIRRORS="http://distfiles.gentoo.org" LANG="en_US.UTF-8" LDFLAGS="-Wl,-O1 -Wl,--sort-common -Wl,--as-needed" MAKEOPTS="-j5" PKGDIR="/etc/portage/" PORTAGE_CONFIGROOT="/" PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp" USE="X a52 aac acl alsa amd64 apng berkdb bindist bluray bzip2 cdda cddb cdio cdr consolekit cracklib crypt cups cxx dbus dri dts dvd dvdr dvdread encode exif faac faad ffmpeg flac gdbm gif gpm gtk ico iconv icu ieee1394 ios ipod ipv6 jpeg jpeg2k lame libass libguess libmpeg2 libnotify lock mad matroska mjpeg mmx modules mp3 mpeg mtp mudflap multilib ncurses nls nptl nsplugin ogg opengl openmp pam pcre pdf png policykit postproc pppd python quicktime readline resolvconf session sndfile sse sse2 ssl startup-notification svg taglib tcpd theora thunar tiff truetype twolame udev unicode v4l vorbis vpx wav wavpack webp win32codecs wmf x264 x265 xattr xml xvid zlib" ABI_X86="64" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel ice1724 intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mmap_emul mulaw multi null plug rate route share shm softvol" APACHE2_MODULES="actions alias auth_basic authn_alias authn_anon authn_dbm authn_default authn_file authz_dbm authz_default authz_groupfile authz_host authz_owner authz_user autoindex cache cgi cgid dav dav_fs dav_lock deflate dir disk_cache env expires ext_filter file_cache filter headers include info log_config logio mem_cache mime mime_magic negotiation rewrite setenvif speling status unique_id userdir usertrack vhost_alias authn_core authz_core socache_shmcb unixd" CALLIGRA_FEATURES="kexi words flow plan sheets stage tables krita karbon braindump author" CAMERAS="ptp2" COLLECTD_PLUGINS="df interface irq load memory rrdtool swap syslog" CPU_FLAGS_X86="aes avx fma3 fma4 mmx mmxext popcnt sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 xop" ELIBC="glibc" GPSD_PROTOCOLS="ashtech aivdm earthmate evermore fv18 garmin garmintxt gpsclock itrax mtk3301 nmea ntrip navcom oceanserver oldstyle oncore rtcm104v2 rtcm104v3 sirf superstar2 timing tsip tripmate tnt ublox ubx" GRUB_PLATFORMS="efi-64 pc" INPUT_DEVICES="evdev synaptics keyboard mouse" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" LIBREOFFICE_EXTENSIONS="presenter-console presenter-minimizer" OFFICE_IMPLEMENTATION="libreoffice" PHP_TARGETS="php5-6" PYTHON_SINGLE_TARGET="python3_4" PYTHON_TARGETS="python2_7 python3_4" QEMU_SOFTMMU_TARGETS="i386 x86_64" QEMU_USER_TARGETS="i386 x86_64" RUBY_TARGETS="ruby20 ruby21 ruby22" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="radeon" XTABLES_ADDONS="quota2 psd pknock lscan length2 ipv4options ipset ipp2p iface geoip fuzzy condition tee tarpit sysrq steal rawnat logmark ipmark dhcpmac delude chaos account" Unset: CPPFLAGS, CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LC_ALL, LINGUAS, PORTAGE_BUNZIP2_COMMAND, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS ================================================================= Package Settings ================================================================= media-libs/netpbm-10.70.00::gentoo was built with the following: USE="(multilib) xml zlib -X -doc -jbig -jpeg -jpeg2k -png -rle -static-libs (-svga) -tiff" ABI_X86="64" CPU_FLAGS_X86="sse2"
  8. My openpn tunnel frequently becomes unusable. At irregular intervals, data ceases to be able to pass through the tunnel. It does not restart, instead it waits a seemingly random amount of time (minutes) before eventually data can pass through again. However this behaviour does not apply to my bittorent client, which is unaffected by the network outage. It continues to send data through the tunnel, preventing it from restarting. I am using QBittorrent and have it configured to only talk on tun0. My openvpn.conf is as follows: client dev tun0 remote de.mullvad.net 1300 udp cipher AES-256-CBC tun-ipv6 resolv-retry infinite nobind comp-lzo verb 1 log /etc/openvpn/openvpn.log remote-cert-tls server ping 10 ping-restart 12 ping-timer-rem script-security 2 mute-replay-warnings (embedded certificates omitted) Changing the ping-restart values has no effect on tunnel uptime either, which is always exactly 2 minutes in duration. The ping-restart value only seems to represent how long I have to wait for it to restart when openvpn notices the tunnel isn't working, rather than what it is actually for. I would provide my log, but it's not very telling at all, all of the log entries are normal, regardless of the verbosity.
  9. I recently upgraded to the 4.7.2 kernel, but I don't think that's relevant because audio was working previously with this kernel. This happened after I woke my computer from a suspend and then muted and unmuted my audio with "amixer -q set Master toggle". (Which is what is usually necessary to make audio work after sleep for me.) I have tried: Re-emerging both pulseaudio and alsa-utils - no effect, "pacmd set-default-sink 0" - no effect. (Headphones plugged into sink 0), "pacmd set-default-sink 1" - no effect. (Headphones plugged into sink 1), "pulseaudio -k" - no effect, "/etc/init.d/alsasound restart" - no effect, muting and unmuting alsa - no effect, and "speaker-test -c 2 -r 48000 -D hw:0,3" - also no effect. Update: I'm not sure if I'm confusing cause and effect here, but I've brought audio back by powering down my computer, unplugging it and discharging the power supply. Strange. I think this is in fact a driver problem, because I had to deal with my wifi card in the same way on 4.5.2.
  10. I recently switched to the stable build of Funtoo, as I didn't want to bother fixing all the issues I was having with the current build. I'm glad to say all of my previous problems have disappeared, however some applications such as qbittorrent and youtube_dl aren't working without their latest versions, so I want to install the latest versions of these packages on the stable Funtoo build. I tried installing the packages from source, which was somewhat successful with youtube_dl, but not qbittorrent, because several of its dependencies where not satisfied, and I don't want to install every package manually from source every time it's updated.
×
×
  • Create New...