Jump to content
funtoo forums

kea0463

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

  1. Yes, It's working now: sudo emerge -auDN @world These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies... done! [ebuild NS ] dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45 [1.7.0.76] USE="X alsa fontconfig nsplugin (-aqua) -derby -doc -jce -pax_kernel (-selinux) -source" [ebuild NS ] virtual/jdk-1.8.0-r1 [1.7.0-r1] [ebuild NS ] virtual/jre-1.8.0-r1 [1.7.0-r1] Would you like to merge these packages? [Yes/No] Yes >>> Verifying ebuild manifests >>> Emerging (1 of 3) dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45 * Fetching files in the background. To view fetch progress, run * `tail -f /var/log/emerge-fetch.log` in another terminal.
  2. When I tried to update system Java not wanting to update: $ sudo emerge -auDN @world These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies... done! [ebuild NS ] dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45 [1.7.0.76] USE="X alsa fontconfig nsplugin (-aqua) -derby -doc -jce -pax_kernel (-selinux) -source" [ebuild NS ] virtual/jdk-1.8.0-r1 [1.7.0-r1] [ebuild NS ] virtual/jre-1.8.0-r1 [1.7.0-r1] Would you like to merge these packages? [Yes/No] Y >>> Verifying ebuild manifests >>> Emerging (1 of 3) dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45 * Fetching files in the background. To view fetch progress, run * `tail -f /var/log/emerge-fetch.log` in another terminal. >>> Downloading 'http://ftp.osuosl.org/pub/funtoo/distfiles/oracle-java/jdk-8u45-linux-x64.tar.gz' --2015-06-04 12:01:20-- http://ftp.osuosl.org/pub/funtoo/distfiles/oracle-java/jdk-8u45-linux-x64.tar.gz Resolving ftp.osuosl.org... 64.50.233.100 Connecting to ftp.osuosl.org|64.50.233.100|:80... connected. HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found 2015-06-04 12:01:20 ERROR 404: Not Found. >>> Downloading 'http://build.funtoo.org/distfiles/oracle-java/jdk-8u45-linux-x64.tar.gz' --2015-06-04 12:01:20-- http://build.funtoo.org/distfiles/oracle-java/jdk-8u45-linux-x64.tar.gz Resolving build.funtoo.org... 72.18.147.141 Connecting to build.funtoo.org|72.18.147.141|:80... connected. HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden 2015-06-04 12:01:20 ERROR 403: Forbidden. !!! Couldn't download 'jdk-8u45-linux-x64.tar.gz'. Aborting. * Fetch failed for 'dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45', Log file: * '/var/tmp/portage/dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45/temp/build.log' >>> Failed to emerge dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45, Log file: >>> '/var/tmp/portage/dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45/temp/build.log' * Messages for package dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45: * Fetch failed for 'dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45', Log file: * '/var/tmp/portage/dev-java/oracle-jdk-bin-1.8.0.45/temp/build.log' What do i do to update?, it looks like wrong website but I do not know how to fix this.
  3. kea0463

    [solved]

    Problem solved, deleted post.
  4. ====Going to install Funtoo on new PC the PC I mentioed above is to old and messed up, thanks for the advice:)
  5. I did some research looks like I only need 64bit if i have more than 4GB of RAM, I do not, so I'm going to select the pentium 4 32-bit stage 3.
  6. Hello, I'm wanting to install funtoo on another PC of mine it's a Hp a1473w model from like 2005, i can't decide if i should use the generic64 kernel or the pentium4 kerne;l 32 bit, any advice would be helpful here is the stats of the PC: cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 15 model : 4 model name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz stepping : 3 microcode : 0x5 cpu MHz : 2799.130 cache size : 2048 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 0 cpu cores : 1 apicid : 0 initial apicid : 0 fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 5 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc pebs bts nopl pni dtes64 monitor ds_cpl est cid cx16 xtpr bogomips : 5598.26 clflush size : 64 cache_alignment : 128 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: processor : 1 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 15 model : 4 model name : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz stepping : 3 microcode : 0x5 cpu MHz : 2799.130 cache size : 2048 KB physical id : 0 siblings : 2 core id : 0 cpu cores : 1 apicid : 1 initial apicid : 1 fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 5 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx lm constant_tsc pebs bts nopl pni dtes64 monitor ds_cpl est cid cx16 xtpr bogomips : 5598.26 clflush size : 64 cache_alignment : 128 address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual power management: ####################################################################### lscpu Architecture: x86_64 CPU op-mode(s): 32-bit, 64-bit Byte Order: Little Endian CPU(s): 2 On-line CPU(s) list: 0,1 Thread(s) per core: 2 Core(s) per socket: 1 Socket(s): 1 NUMA node(s): 1 Vendor ID: GenuineIntel CPU family: 15 Model: 4 Stepping: 3 CPU MHz: 2799.130 BogoMIPS: 5598.26 L1d cache: 16K L2 cache: 2048K NUMA node0 CPU(s): 0,1 ####And here is my video card make what settings do i use in VIDEO_CARD="" lshw -c display WARNING: you should run this program as super-user. PCI (sysfs) *-display:0 description: VGA compatible controller product: RV530LE [Radeon X1600/X1650 PRO] vendor: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] physical id: 0 bus info: pci@0000:01:00.0 version: 00 width: 64 bits clock: 33MHz capabilities: vga_controller bus_master cap_list rom configuration: driver=radeon latency=0 resources: irq:18 memory:d0000000-dfffffff memory:f
  7. Thankyou, Sir! This helped fix the issue, also I had to run a command called perl cleaner, that was blocking something and add mmxext to my CPU_FLAGS_X86.
  8. $ eselect profile list Currently available arch profiles: [1] funtoo/1.0/linux-gnu/arch/x86-64bit * [2] funtoo/1.0/linux-gnu/arch/pure64 Currently available build profiles: [3] funtoo/1.0/linux-gnu/build/stable [4] funtoo/1.0/linux-gnu/build/current * [5] funtoo/1.0/linux-gnu/build/experimental Currently available flavor profiles: [6] funtoo/1.0/linux-gnu/flavor/minimal [7] funtoo/1.0/linux-gnu/flavor/core [8] funtoo/1.0/linux-gnu/flavor/desktop * [9] funtoo/1.0/linux-gnu/flavor/workstation [10] funtoo/1.0/linux-gnu/flavor/hardened Currently available mix-ins profiles: [11] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/audio (auto) [12] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/cinnamon [13] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/console-extras (auto) [14] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/dvd (auto) [15] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/gnome [16] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/kde [17] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mate * [18] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/media (auto) [19] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/media-pro [20] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediadevice-audio-consumer [21] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediadevice-audio-pro [22] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediadevice-base * [23] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediadevice-video-consumer [24] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediadevice-video-pro [25] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediaformat-audio-common [26] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediaformat-audio-extra [27] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediaformat-gfx-common [28] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediaformat-gfx-extra [29] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediaformat-video-common * [30] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/mediaformat-video-extra * [31] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/lxde [32] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/lxqt [33] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/no-emul-linux-x86 [34] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/no-systemd [35] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/print (auto) [36] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/python3-only [37] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/X (auto) [38] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/xfce [39] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/vmware-guest [40] funtoo/1.0/linux-gnu/mix-ins/hardened
  9. Greetings, I'm having an issue when i sync and then try to update my system using the @world command I get the following error, I'm not sure what to do, here is the output: sudo emerge --sync >>> Starting git pull... remote: Counting objects: 40399, done. remote: Compressing objects: 100% (25880/25880), done. remote: Total 40399 (delta 37902), reused 16731 (delta 14499), pack-reused 0 Receiving objects: 100% (40399/40399), 7.09 MiB | 308.00 KiB/s, done. Resolving deltas: 100% (37902/37902), completed with 24191 local objects. From git://github.com/funtoo/ports-2012 d6cd802..4e4ca4e funtoo.org -> origin/funtoo.org Updating d6cd802..4e4ca4e Checking out files: 100% (34695/34695), done. Fast-forward >>> Git pull in /usr/portage successful * IMPORTANT: config file '/etc/sudoers' needs updating. * See the CONFIGURATION FILES section of the emerge * man page to learn how to update config files. keith@sozo42 ~ $ sudo emerge -auDN @world These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies... done! !!! The ebuild selected to satisfy ">=media-video/ffmpeg-1.2.6-r1:0=[abi_x86_32(-)?,abi_x86_64(-)?,abi_x86_x32(-)?,abi_mips_n32(-)?,abi_mips_n64(-)?,abi_mips_o32(-)?,abi_ppc_32(-)?,abi_ppc_64(-)?,abi_s390_32(-)?,abi_s390_64(-)?]" has unmet requirements. - media-video/ffmpeg-2.6::gentoo USE="X aac alsa bluray bzip2 cdio fdk gpl hardcoded-tables iconv ieee1394 jpeg2k libass mp3 network opengl postproc rtmp schroedinger theora threads truetype twolame vorbis vpx wavpack webp x264 x265 xvid zlib -aacplus (-altivec) -amr -amrenc (-armv5te) (-armv6) (-armv6t2) (-armvfp) -bs2b -celt -cpudetection -debug -doc -encode -examples -faac -flite -fontconfig -frei0r -fribidi -gme -gnutls -gsm -iec61883 -jack -ladspa -libcaca -libsoxr -libv4l -lzma (-mipsdspr1) (-mipsdspr2) (-mipsfpu) -modplug (-neon) -openal -openssl -opus -oss -pic -pulseaudio -quvi -samba -sdl -speex -ssh -static-libs -test -v4l -vaapi -vdpau -xcb -zvbi" ABI_X86="64 -32 -x32" CPU_FLAGS_X86="mmx sse sse2 sse3 ssse3 -3dnow -3dnowext -avx -avx2 -fma3 -fma4 -mmxext -sse4_1 -sse4_2 -xop" FFTOOLS="aviocat ffescape ffeval ffhash fourcc2pixfmt graph2dot ismindex pktdumper qt-faststart trasher -cws2fws" The following REQUIRED_USE flag constraints are unsatisfied: cpu_flags_x86_sse? ( cpu_flags_x86_mmxext ) The above constraints are a subset of the following complete expression: libv4l? ( v4l ) fftools_cws2fws? ( zlib ) test? ( encode ) postproc? ( gpl ) frei0r? ( gpl ) cdio? ( gpl ) samba? ( gpl ) zvbi? ( gpl ) encode? ( x264? ( gpl ) x265? ( gpl ) xvid? ( gpl ) X? ( !xcb? ( gpl ) ) ) cpu_flags_x86_avx2? ( cpu_flags_x86_avx ) cpu_flags_x86_fma4? ( cpu_flags_x86_avx ) cpu_flags_x86_fma3? ( cpu_flags_x86_avx ) cpu_flags_x86_xop? ( cpu_flags_x86_avx ) cpu_flags_x86_avx? ( cpu_flags_x86_sse4_2 ) cpu_flags_x86_sse4_2? ( cpu_flags_x86_sse4_1 ) cpu_flags_x86_sse4_1? ( cpu_flags_x86_ssse3 ) cpu_flags_x86_ssse3? ( cpu_flags_x86_sse3 ) cpu_flags_x86_sse3? ( cpu_flags_x86_sse2 ) cpu_flags_x86_sse2? ( cpu_flags_x86_sse ) cpu_flags_x86_sse? ( cpu_flags_x86_mmxext ) cpu_flags_x86_mmxext? ( cpu_flags_x86_mmx ) cpu_flags_x86_3dnowext? ( cpu_flags_x86_3dnow ) cpu_flags_x86_3dnow? ( cpu_flags_x86_mmx ) (dependency required by "media-plugins/gst-plugins-ffmpeg-0.10.13_p201211-r3" [installed]) (dependency required by "mate-extra/mate-media-1.8.0[aac]" [installed]) (dependency required by "mate-base/mate-1.8.0[base]" [installed]) (dependency required by "@selected" [set]) (dependency required by "@world" [argument]) and my make.conf as well: # These settings were set by the metro build script that automatically built th$ # Please consult /etc/portage/make.conf.example for a more detailed example. CHOST="x86_64-pc-linux-gnu" CFLAGS="-march=core2 -O2 -pipe" CXXFLAGS="-march=core2 -O2 -pipe" MAKEOPTS="-j3" ACCEPT_LICENSE="*" VIDEO_CARDS="intel" LINGUAS="en_US" INPUT_DEVICES="evdev synaptics" USE="bindist base themes extras branding consolekit pam X aac alsa bluray bzip2 cdio -encode -faac -aacplus fdk hardcoded-tables iconv ieee1394 jpeg2k libass mmx mp3 network opengl rtmp schroedinger theora threads truetype twolame v4l vorbis vpx wavpack webp -zlib -test x264 x265 xvid zlib -openssl -libv4l -v4l -fftools_cws2fws" CPU_FLAGS_X86="mmx sse sse2 sse3 ssse3"
  10. I received this message whenever I emerge --sync and uaDN @world, I'm posting here to see if I should do something, because not sure, if i should or not here is the message: !!! The following installed packages are masked: - sys-devel/automake-1.15::gentoo (masked by: package.mask) /usr/portage/profiles/package.mask/funtoo-cautionary: # Protect newest automake and autoconf For more information, see the MASKED PACKAGES section in the emerge man page or refer to the Gentoo Handbook.
  11. ok i got it knocked down to this, i tried adding +mod, use flag then it messed up more, so i deleted that this is what i get now: sudo emerge -auDN @world These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies... done! emerge: there are no ebuilds built with USE flags to satisfy "media-libs/sdl-mixer[mod,vorbis]". !!! One of the following packages is required to complete your request: - media-libs/sdl-mixer-1.2.12-r4::gentoo (Change USE: +mod, this change violates use flag constraints defined by media-libs/sdl-mixer-1.2.12-r4: 'midi? ( any-of ( timidity fluidsynth ) ) timidity? ( midi ) fluidsynth? ( midi ) mp3? ( any-of ( smpeg mad ) ) smpeg? ( mp3 ) mad? ( mp3 ) mod? ( any-of ( mikmod modplug ) ) mikmod? ( mod ) modplug? ( mod )') (dependency required by "games-board/pokerth-1.1.1[-dedicated]" [installed]) (dependency required by "@selected" [set]) (dependency required by "@world" [argument])
  12. ok thanks for the advice ill try this and update the results.
  13. [sOLVED]Hi, when I went to update my funtoo system, I ran into a emerge problem, thet says cannot install both packages on system, was asking how do i fix this: sudo emerge -auDN @world These are the packages that would be merged, in order: Calculating dependencies... done! [ebuild N ] sys-boot/efivar-0.15 [ebuild N ] sys-boot/efibootmgr-0.11.0 [ebuild U #] app-admin/eselect-opengl-1.3.1 [1.2.7] [ebuild U #] x11-proto/glproto-1.4.17-r1 [1.4.17] [blocks b ] <x11-proto/glproto-1.4.17-r1 ("<x11-proto/glproto-1.4.17-r1" is blocking app-admin/eselect-opengl-1.3.1) [ebuild N ] media-libs/mesa-10.3.5 USE="classic dri3 egl gallium gbm llvm nptl udev -bindist -debug -gles1 -gles2 -opencl -openmax -openvg -osmesa -pax_kernel -pic -r600-llvm-compiler (-selinux) -vdpau -wayland -xa -xvmc" VIDEO_CARDS="(-freedreno) -i915 -i965 -ilo -intel -nouveau -r100 -r200 -r300 -r600 -radeon -radeonsi -vmware" [ebuild U ] x11-base/xorg-server-1.16.2-r2 [1.16.1-r1] [blocks b ] <x11-base/xorg-server-1.16.2-r1 ("<x11-base/xorg-server-1.16.2-r1" is blocking app-admin/eselect-opengl-1.3.1) [ebuild R ] dev-qt/qtgui-4.8.6-r1 USE="egl*" [ebuild R ] sys-boot/grub-2.02_beta2-r3 GRUB_PLATFORMS="efi-64* pc*" [ebuild R ] x11-libs/libva-1.4.1 USE="egl*" [ebuild U ] sys-boot/boot-update-1.7.2 [1.7.1] [blocks B ] =media-libs/mesa-10.3.5 ("=media-libs/mesa-10.3.5" is blocking app-admin/eselect-opengl-1.3.1) * Error: The above package list contains packages which cannot be * installed at the same time on the same system. (media-libs/mesa-10.3.5::gentoo, ebuild scheduled for merge) pulled in by >=media-libs/mesa-10.2:* required by (www-client/firefox-34.0.5-r1::gentoo, installed) >=media-libs/mesa-9.1.6[abi_x86_32(-)?,abi_x86_64(-)?,abi_x86_x32(-)?,abi_mips_n32(-)?,abi_mips_n64(-)?,abi_mips_o32(-)?,abi_ppc_32(-)?,abi_ppc_64(-)?,abi_s390_32(-)?,abi_s390_64(-)?] (>=media-libs/mesa-9.1.6[abi_x86_64(-)]) required by (virtual/opengl-7.0-r1::gentoo, installed) media-libs/mesa[egl,abi_x86_32(-)?,abi_x86_64(-)?,abi_x86_x32(-)?,abi_mips_n32(-)?,abi_mips_n64(-)?,abi_mips_o32(-)?,abi_ppc_32(-)?,abi_ppc_64(-)?,abi_s390_32(-)?,abi_s390_64(-)?] (media-libs/mesa[egl,abi_x86_64(-)]) required by (dev-qt/qtgui-4.8.6-r1::gentoo, ebuild scheduled for merge) >=media-libs/mesa-10.3.4-r1[nptl=] (>=media-libs/mesa-10.3.4-r1[nptl]) required by (x11-base/xorg-server-1.16.2-r2::gentoo, ebuild scheduled for merge) >=media-libs/mesa-9.1.6[egl,abi_x86_32(-)?,abi_x86_64(-)?,abi_x86_x32(-)?,abi_mips_n32(-)?,abi_mips_n64(-)?,abi_mips_o32(-)?,abi_ppc_32(-)?,abi_ppc_64(-)?,abi_s390_32(-)?,abi_s390_64(-)?] (>=media-libs/mesa-9.1.6[egl,abi_x86_64(-)]) required by (x11-libs/cairo-1.12.18::gentoo, installed) media-libs/mesa[egl] required by (net-libs/webkit-gtk-2.4.4::gentoo, installed) >=media-libs/mesa-9.1.6[egl,abi_x86_32(-)?,abi_x86_64(-)?,abi_x86_x32(-)?,abi_mips_n32(-)?,abi_mips_n64(-)?,abi_mips_o32(-)?,abi_ppc_32(-)?,abi_ppc_64(-)?,abi_s390_32(-)?,abi_s390_64(-)?] (>=media-libs/mesa-9.1.6[egl,abi_x86_64(-)]) required by (x11-libs/libva-1.4.1::gentoo, ebuild scheduled for merge) (app-admin/eselect-opengl-1.3.1::gentoo, ebuild scheduled for merge) pulled in by >=app-admin/eselect-opengl-1.3.0 required by (x11-base/xorg-server-1.16.2-r2::gentoo, ebuild scheduled for merge) >=app-admin/eselect-opengl-1.3.0 required by (x11-proto/glproto-1.4.17-r1::gentoo, ebuild scheduled for merge) >=app-admin/eselect-opengl-1.2.7 required by (media-libs/mesa-10.3.5::gentoo, ebuild scheduled for merge) For more information about Blocked Packages, please refer to the following section of the Gentoo Linux x86 Handbook (architecture is irrelevant): http://www.gentoo.org/doc/en/handbook/handbook-x86.xml?full=1#blocked
×
×
  • Create New...