Jump to content

kris

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About kris

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

454 profile views
  1. Hi After a long time, I wanted to go back to Funtoo but ran into a graphics issue, had a black screen after installation. I installed the system on the kernel: gentoo-sources and my own compilation, the second time on debian-sources-lts and zfs sys-kernel / genkernel. My graphics card: RV635 Radeon HD 3650 I added to /etc/portage/make.conf VIDEO_CARDS = "radeon" # a replacement for VIDEO_CARDS = "gfxcard-radeon gallium-r600 radeon" What am I doing wrong? Does anyone have a similar graphics card and everything works fine with him PS Sorry for my English 😞
  2. Yes, of course, I've done this before with the updates of previous kernels and there was no problem.
  3. Hello I have a problem with the kernel of version 4.14 ... (previously I had version 4.12 and newer ones I had masked), now I install the new system (ZFS) after starting OpenRC does not change the resolution (the font is large) and the graphic environment does not start. There has never been a problem with earlier versions of gentoo-sources. I copied the config 4.12 #make oldconfig. config Linux/x86 4.14.83-gentoo config Linux/x86 4.12.12-gentoo Thank you
  4. eselect python list select python, this should solve the problem. add to the beginning of the sentence # # Copyright 1999-2017 Gentoo Foundation
  5. Hi I've recently freshly installed Funtoo ZFS Ik get the following during shutdown: * Unmounting loop devices * Unmounting filesystems * Unmounting /boot ... [ ok ] * Unmounting /usr/src ... [ ok ] * Unmounting /usr/portage/packages ... [ ok ] * Unmounting /usr/portage/distfiles ... [ ok ] * Unmounting /usr/portage ... [ ok ] * Unmounting /home ... [ ok ] * Unmounting ZFS filesystems ... umount: /: nie zamontowany cannot unmount '/': umount failed [ !! ] * Deactivating swap devices ... [ ok ] * Shutting down the Logical Volume Manager * Finished shutting dow
  6. I added: # make modules_prepare # emerge --ask @module-rebuild [ebuild R ] sys-kernel/spl-0.6.3 [ebuild R ] sys-fs/zfs-kmod-0.6.3 this kernel (3.17.2-gentoo) does not support modules: spl-0.6.3, zfs-kmod-0.6.3 * ERROR: sys-fs/zfs-kmod-0.6.3 failed (setup phase): * Linux 3.16 is the latest supported version. * * Call stack: * ebuild.sh, line 93: Called pkg_setup * zfs-kmod-0.6.3.ebuild, line 71: Called die * The specific snippet of code: * [ ${PV} != "9999" ] && \ * { kernel_is le 3 16 || die "Linux 3.16 is the latest
  7. What am I doing wrong when updating kernel gentoo-sources with genkernel --zfs initramfs # make -j5 bzImage modules && make install && make modules_install # cd /boot # ls System.map-3.15.1-gentoo-kris initramfs-genkernel-x86_64-3.15.1-gentoo-kris System.map-3.15.1-gentoo-kris.old initramfs-genkernel-x86_64-3.17.2-gentoo-kris System.map-3.17.2-gentoo-kris lost+found boot splash.jpg config-3.15.1-gentoo-kris vmlinuz-3.15.1-gentoo-kris config-3.15.1-gentoo-kris.old vmlinuz-3.15.1-gentoo-kris.old config-3.17.2-gentoo-kris
×
×
  • Create New...