Jump to content

--->yoalli<---

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

About --->yoalli<---

  • Rank
    Member

Personal

  • Interests
    good progresive rock/metal, classics of universal literature, swiming, cute big booty girls, curvy guitars, music synthesizers/workstations
  1. The echo "sys-kernel/debian-sources">>/etc/portage/package.mask worked for me
  2. woooooooops!!!!! everything gone bad because of a bad chroot procedure, should i erase this topic? or maybe let it there to allow another newbies to see what can happen if the things are done by skipping important parts on the installation? So i'm asking another thing: the other two packages that are merged with grub2 with emerge boot-update are wrong compilled because of the bad chroot?
  3. In a fresh funtoo installation i have the problem just after compiling and installing a new kernel with its respective better-initrafms ready to work, the next logical step now is to install a boot loader, in this case i'm following the funtoo installation tutorial: emerge boot-update but fails in the part of emerging grub: Failed Patch: 0002-grub-install-support-for-partitioned-partx-loop-devi.patch ! Ii'm attaching the build log here : [32;01m * [39;49;00mPackage: sys-boot/grub-2.02_beta2-r3 [32;01m * [39;49;00mRepository: gentoo [32;01m * [39;49;00mMaintainer: funtoo [32;01m * [
  4. In a fresh funtoo installation i have the problem just after compiling and installing a new kernel with its respective better-initrafms ready to work, the next logical step now is to install a boot loader, in this case i'm following the funtoo installation tutorial: emerge boot-update but fails in the part of emerging grub: Failed Patch: 0002-grub-install-support-for-partitioned-partx-loop-devi.patch ! Ii'm attaching the build log here : [32;01m * [39;49;00mPackage: sys-boot/grub-2.02_beta2-r3 [32;01m * [39;49;00mRepository: gentoo [32;01m * [39;49;00mMaintainer: funtoo [32;01m * [
  5. molto grazie amico! you just saved my day, it works. So the problem is solved: my system lacked those packages, so libdc1394 actually needs media-libs/mesa (i don't not know how i removed it from my system)
  6. Hi buddies! So i decided to update my entire system with [emerge --sync] and then [emerge -auDN world ] but at the time of emerge libdc1394 the process failed. It appears to be a problem with opengl since in the build log the following line can be readed: I'm attaching the entire log: [32;01m * [39;49;00mPackage: media-libs/libdc1394-2.2.3 [32;01m * [39;49;00mRepository: gentoo [32;01m * [39;49;00mMaintainer: media-video@gentoo.org video [32;01m * [39;49;00mUSE: X abi_x86_64 amd64 elibc_glibc kernel_linux userland_GNU [32;01m * [39;49;00mFEATURES: preserve-libs sandbox
  7. Hi everybody, i need help with the next problem: when i start my funtoo system with Gnome 3 (i use openrc) everything works well except for GDM, it starts in off screen; is initially shown as expected only for a second and a second later it goes to off screen and i have to move the mouse or to hit any key to see anything again. So after moving the mouse GDM is back, but now is shown with the damn screenshield. After this i can remove the screen shield and login so i guess is not a big problem, but i'm tired of that situation every time i power on my computer. Thanks in advance! Note:---
  8. yes, that is the solution, thanks bro
  9. hey brother what's up! , i'm a bedroom producer, i have a big interest on pro-audio, and i really want to have bitwig running on my funtoo, could you tell me your procedure to install it??, i already have copied everything of the deb package on it's place, but when i try to launch it it give me this error: bitwig-studio: symbol lookup error: /opt/bitwig-studio/bin/libx11-windowing-system.so: undefined symbol: xcb_shm_attach_checked any suggestion to solve-it??
  10. after updating world the things are working better, installing pulse-audio and updating world solved a lot of issues. I already moved to gnome, sound is working in both environments (mate and gnome) the network is working, but i don't see any network icon or applet in gnome... thats is a minor problem i guess. by the way, thankyou so much, your reply helped a lot! (installing webkit-gtk made to murder a little girl...)
  11. first of all: thanks very much for the reply. It works, but only installs 'mate-base/mate' , my desktop is still incomplete (no network, no sound), no extras at all, any suggestion to install the complete overlay??
  12. thanks!! the reason i don't want to install gnome is because of the package 'net-libs/webkit-gtk' , it takes too long on the compile phase. I already installed pulseaudio (media-sound/pulseaudio) but when i try to launch it , it give me this message: E: [pulseaudio] core-util.c: Failed to connect to system bus: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: no such file or directory E: [pulseaudio] module-alsa-card.c: Failed to find a working profile. E: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-alsa-card" (argument: "device_id="0" name="pci-0000_00_05.0" card_name
  13. Hello everybody! after six years using Linux distributions like fedora and sabayon , finally i decided to move to a really serious distro. I was researching on what kind of meta-distro must be installed on my computer and i really really liked the funtoo way for linux since the first time i meet the welcome page in funtoo.org, ,,, anyway, i was wondering on how to install the Mate environment over my new stage 3 tarball and brand new compiled kernel already installed on my hard drive. First i take a look to http://www.funtoo.org/MATE_Desktop, but when i needed to do the following step: cp /u
×
×
  • Create New...