Jump to content

bsdtux

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by bsdtux


  1. Hello funtoo forum, I seem to be having problems with post installation networking. I followed the funtoo installation guide using the debian-sources and universal kernel. I installed NetworkManager and added both networkmanager and dhcpcd default. However I do not get an IP address.

     

    I am running this as a virtual machine using virtualbox.

     

    nmcli dev status
    DEVICE              TYPE                         STATE
    eth0                    802-3-ethernet          disconnected
     
    nmcli con status
    NAME                                UUID                                                                   TYPE                        TIMESTAMP-REAL
    Wired connection 1            de1f1889-7e2b-4004-931d-350ba2a42d8b        802-3-ethernet         Mon 03 Nov 2014 08:21:47 AM CST
    

     

     

    dmesg | grep eth0
    [ 6.158591] e1000 0000:00:03.0 eth0: (PCI:33MHz:32-bit) 08:00:27:36:2b:0f
    [ 6.158596] e1000 0000:00:03.0 eth0: Intel (R) PRO/1000 Network Connection
    [ 11.518245] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    [ 11.520493] e1000: eth0 NIC Link is up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX
    [ 11.520773] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
    

     

    can someone please help me figure out what I may have done wrong or might need to add to correct this. I am leaning to the face that I see IPv6 and not IPv4 as being the main culprit here but I could be wrong.

×
×
  • Create New...