Jump to content

romikb

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

About romikb

  • Rank
    Member

Recent Profile Visitors

937 profile views
  1. Same problem with samba 4.11.0. Network is static configuration. I think I need run samba after network init. Any new solution in 2020? Add: I look at logs samba is started after network, but in samba logs network address is not assigned.
  2. I found the source of issue - it is the /etc/profile: # turn off progammable completion in bash by default: shopt -u progcomp I think that containers are nested bash shells. My containers also has no issues but main system have.
  3. I have a server on 1.4 upgraded from 1.3 Bash completion not working when I connect by ssh to server. It is because bash option "progcomp" is unset (but should be setted by default). If a run a new bash shell from existing (type bash or mc) the completion is working in new shell. On 1.3 a have no this issue.
  4. After removing "nomodeset" without custom config X start and work as needed. Thank you. But with custom config X still not starting, how can I fix this?
  5. I have a PC connected to a monitor with dvi cable. With 1.3 release on remote reboot (monitor in power safe mode) after boot I have worked X in 1080 resolution. After upgrading to 1.4 and setting mix-ins: gfxcard-intel on reboot I have only 640x480. I try to make a custom config: Section "Device" Identifier "Card0" Driver "intel" EndSection Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Card0" EndSection but X not start with it: [ 9.779] X.Org X Server 1.20.5 X Protocol Version 11, Revision 0 [ 9.780] Build Operating Sys
  6. I can't confirm that migrate to 1.4 is easy. On local machine it was very slow and pain. Many packages must be removed and than added and rebuilded many times. On Funtoo container migration is also not success. For example dev-libs/hyperscan-5.1.0::dev-kit is failed to build. But all other was simple.
  7. Yes. I know this solution, but it is not user-friendly.
  8. Is there any way to use not stable ebuild in funtoo? Ebuilds from master branches of a funtoo kits. For example I need >=dovecot-2.3.4 but a net-kit have only <dovecot-2.3.4. Is it possible to add all of master branch ebuilds to the portage for example with a masked flag in a system-way. And users if they need can unmask them and use for own risk. Or possible you can add a big button to site: "Ask developers to add a package". ?
  9. ego-2.6 was missed in tree when I wrote this topic.
  10. There is a announce of ego 2.6 testing on forum. But I can't find it anywhere on git meta-repo. Is it avail for public testing?
  11. Config files for emerge. It does not see any new packages in shared meta-repo without updating config. Yes, "ego-sync --config-only" update config, but it checks for read-only and also crash. ego-2.4.2 python-3.6 I use image from tutorial https://www.funtoo.org/LXD # lxc image info funtoo Fingerprint: 6558977224e0b3b631594e210637a1f65b4a618c492cb201b54cdf49928acc09 Size: 231.97MB Architecture: x86_64 Public: no Timestamps: Created: 2018/05/19 08:13 UTC Uploaded: 2018/05/22 10:28 UTC Expires: never Last used: 2018/05/26 10:24 UTC Properties: de
  12. "ego sync" in Funtoo Container work exact as I need. It update configs while meta-repo is read only. My Funtoo installation have no "emerge --update" command.
  13. I have many lxd containers and want to save disk space. I want to share meta-repo and distfiles beetween all of them. Ego sync inside container should only update configs. "Funtoo Containers" have this feature but my funtoo instalation have not. For example in Funtoo Container: # ego sync WARNING: Meta-repo is read-only -- running in config-only mode. Updating /etc/portage/repos.conf... Updating profiles at /etc/portage/make.profile/parent...
  14. I mount meta-repo as read only to lxd container. If I run "ego sync" it crushes: # ego sync ERROR: Ego encountered an unexpected error: OSError ERROR: Full traceback written to /tmp/ego-traceback-3362.txt. # cat /tmp/ego-traceback-3362.txt [Errno 30] Read-only file system: '/var/git/meta-repo/.touch'Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/ego", line 120, in <module> EgoModule.run_ego_module(action, econfig, args, VERSION) File "/usr/share/ego/python/ego/module.py", line 102, in run_ego_module ego_module(*args) File "/usr/share/ego/python/ego/module.py",
  15. I install and configure strongswan but network packets not going from host, plase help. ipsec.conf conn %default left=%any leftauth=pubkey leftcert=rb-ipsec-server-60.pem leftsubnet=0.0.0.0/0 right=%any rightauth=pubkey rightsourceip=192.168.14.0/24 conn ikev2 keyexchange=ikev2 auto=add Other configs are default. # eix strongswan [I] net-vpn/strongswan [1] Available versions: 5.5.3 (~)5.6.0 5.6.0-r1 (~)5.6.2 {+caps +constraints curl debug dhcp eap farp gcrypt +gmp ldap mysql networkmanager +non-root
×
×
  • Create New...