Jump to content
funtoo forums

Sandro

Members
  • Content Count

    462
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    20

Sandro last won the day on January 22 2018

Sandro had the most liked content!

About Sandro

  • Rank
    Advanced Member

Personal

  • Location
    Saronno, Via IV Novembre, 23 21047 Italy
  • Interests
    Natural medicine & Informatics.

Recent Profile Visitors

1,320 profile views
  1. No Problem :) cheers (with a good wine) :P
  2. Ok ... Great ser ^^ Pleased to meet You :)
  3. I'm curious ... I wonder how many users in Italy use Funtoo and also those who use it as the main OS. Funtoo likes me too much, so when I talk to someone I try to let him know this incredible meta-distribution. But many times his genius is not "understood" .....: | This thread as I would like to create a forum related to Funtoo in "Italian" ... But if in Italy no one uses funtoo, it makes no sense to do it :|
  4. I've 2.27-r6 glibc and no troubles with 2009 ebuilds. I've compiled glibc using gcc-8.2.1-r4 from https://github.com/TemptorSent (dev-gcc-kit)
  5. I understood that INPUT_DEVICES is "respected" However, I did not really understand why xf86-drivers-synaptics even if disabled is still installed.
  6. sandro@ci74771ht ~ $ equery u xorg-drivers [ Legend : U - final flag setting for installation] [ : I - package is installed with flag ] [ Colors : set, unset ] * Found these USE flags for x11-base/xorg-drivers-1.19: U I - - input_devices_elographics : <unknown> + + input_devices_evdev : <unknown> - - input_devices_joystick : <unknown> + + input_devices_keyboard : <unknown> - - input_devices_libinput : <unknown> + + input_devices_mouse : <unknown> - - input_devices_penmount : <unknown> - - input_devices_synaptics : <unknown> - - input_devices_tslib : <unknown> - - input_devices_vmmouse : <unknown> - - input_devices_void : <unknown> - - input_devices_wacom : <unknown> - - video_cards_amdgpu : <unknown> - - video_cards_ast : <unknown> - - video_cards_dummy : <unknown> - - video_cards_epson : <unknown> - - video_cards_fbdev : <unknown> - - video_cards_fglrx : <unknown> - - video_cards_glint : <unknown> - - video_cards_i915 : <unknown> - - video_cards_i965 : <unknown> - - video_cards_intel : <unknown> - - video_cards_mga : <unknown> - - video_cards_nouveau : <unknown> - - video_cards_nv : <unknown> + + video_cards_nvidia : <unknown> - - video_cards_qxl : <unknown> - - video_cards_r128 : <unknown> - - video_cards_radeon : <unknown> - - video_cards_radeonsi : <unknown> - - video_cards_siliconmotion : <unknown> - - video_cards_vesa : <unknown> - - video_cards_via : <unknown> - - video_cards_virtualbox : <unknown> - - video_cards_vmware : <unknown> Ok ..... I've comprised all now; Thx very much.
  7. I've installed xfce4, Gnome3 , KDE. I use at 90% kde
  8. I to all. I've in make.conf: > INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev" But, if i ask wit `qlist -IC x11-dri` or with emerge -p @x11-module-rebuild [/code] I obtain : [ebuild R ] x11-drivers/nvidia-drivers-396.45-r1:0/396::core-hw-kit USE="X acpi driver gtk3 kms (multilib) tools uvm -compat -pax_kernel -static-libs -wayland" ABI_X86="32 (64) (-x32)" 86067 KiB [ebuild R ] x11-drivers/xf86-input-synaptics-1.9.0::xorg-kit 0 KiB [ebuild R ] x11-drivers/xf86-input-libinput-0.25.1::xorg-kit 362 KiB [ebuild R ] x11-drivers/xf86-input-mouse-1.9.2::xorg-kit 369 KiB [ebuild R ] x11-drivers/xf86-input-evdev-2.10.5::xorg-kit 397 KiB [ebuild R ] x11-drivers/xf86-input-keyboard-1.9.0::xorg-kit 334 KiB Why synaptics are installed also if i've not declared it in INPUT_DEVICES ? Thanx for answers :)
  9. Hi to All ^^ I've this trouble from a lot of time. _______________________________________________________it_IT.UTF-8 UTF-8 aa_DJ.UTF-8 UTF-8 aa_DJ ISO-8859-1 aa_ER UTF-8 aa_ER@saaho UTF-8 aa_ET UTF-8 af_ZA.UTF-8 UTF-8 af_ZA ISO-8859-1 agr_PE UTF-8 ak_GH UTF-8 am_ET UTF-8 an_ES.UTF-8 UTF-8 an_ES ISO-8859-15 anp_IN UTF-8 ar_AE.UTF-8 UTF-8 ar_AE ISO-8859-6 ar_BH.UTF-8 UTF-8 ar_BH ISO-8859-6 ar_DZ.UTF-8 UTF-8 ar_DZ ISO-8859-6 ar_EG.UTF-8 UTF-8 ar_EG ISO-8859-6 ar_IN UTF-8 ar_IQ.UTF-8 UTF-8 ar_IQ ISO-8859-6 ar_JO.UTF-8 UTF-8 ar_JO ISO-8859-6 ar_KW.UTF-8 UTF-8 ar_KW ISO-8859-6 ar_LB.UTF-8 UTF-8 ar_LB ISO-8859-6 then i'veselected: [1] C [2] POSIX [3] aa_DJ [4] aa_DJ.iso88591 [5] aa_DJ.utf8 [6] aa_ER [7] aa_ER.utf8 [8] aa_ER.utf8@saaho [9] aa_ER@saaho [10] aa_ET [11] aa_ET.utf8 [12] af_ZA [13] af_ZA.iso88591 [14] af_ZA.utf8 [15] agr_PE [16] agr_PE.utf8 [17] ak_GH [18] ak_GH.utf8 [19] am_ET [20] am_ET.utf8 [21] an_ES [22] an_ES.iso885915 [23] an_ES.utf8 [24] anp_IN [25] anp_IN.utf8 [26] ar_AE [27] ar_AE.iso88596 [28] ar_AE.utf8 [29] ar_BH [30] ar_BH.iso88596 [31] ar_BH.utf8 [32] ar_DZ [33] ar_DZ.iso88596 [34] ar_DZ.utf8 [35] ar_EG [36] ar_EG.iso88596 [37] ar_EG.utf8 [38] ar_IN [39] ar_IN.utf8 [40] ar_IQ [41] ar_IQ.iso88596 [42] ar_IQ.utf8 [43] ar_JO [44] ar_JO.iso88596 [45] ar_JO.utf8 [46] ar_KW [47] ar_KW.iso88596 [48] ar_KW.utf8 [49] ar_LB [50] ar_LB.iso88596 [51] ar_LB.utf8 [52] it_IT.utf8 * [ ] (free form) _______________________________________ Ma in Systemsettings => "Impostazioni regionali" vedo solamente "American English". In Gentoo ther is not this problem. What can I do ? Thanx
  10. ci74771ht ~ # layman -L * Fetching remote list... * Warning: an installed db file was not found at: ['/var/lib/layman/cache_930c3ed4a5f89f74fd81058575 1a06e3.xml'] * Connector.connect_url(); Failed to retrieve the content from: https://api.gentoo.org/overlays/repo sitories.xml * Error was: HTTPSConnectionPool(host='api.gentoo.org', port=443): Max retries exceeded with url: /o verlays/repositories.xml (Caused by NewConnectionError('<urllib3.connection.VerifiedHTTPSConnection o bject at 0x7f00fbf40438>: Failed to establish a new connection: [Errno 101] Network is unreachable',) ) * * Fetch Ok * CLI: Errors occurred processing action list * Connector.connect_url(); Failed to retrieve the content from: https://api.gentoo.org/overlays/repo sitories.xml * Error was: HTTPSConnectionPool(host='api.gentoo.org', port=443): Max retries exceeded with url: /o verlays/repositories.xml (Caused by NewConnectionError('<urllib3.connection.VerifiedHTTPSConnection o bject at 0x7f00fbf40438>: Failed to establish a new connection: [Errno 101] Network is unreachable',) ) * # layman -L doesn't run I dunno how to solve that . Forgive my ignorance !
  11. I know that procedure .... but now seems not correct: > ci74771ht ~ # layman -l ci74771ht ~ # layman -l ci74771ht ~ # layman -a zugaina * Adding overlay... * Warning: an installed db file was not found at: ['/var/lib/layman/cache_930c3ed4a5f89f74fd81058575 1a06e3.xml'] * Exception: Overlay "zugaina" does not exist. * CLI: Errors occurred processing action add * Exception: Overlay "zugaina" does not exist. ci74771ht ~ # layman -L * Fetching remote list... * Warning: an installed db file was not found at: ['/var/lib/layman/cache_930c3ed4a5f89f74fd81058575 1a06e3.xml'] * Connector.connect_url(); Failed to retrieve the content from: https://api.gentoo.org/overlays/repo sitories.xml * Error was: HTTPSConnectionPool(host='api.gentoo.org', port=443): Max retries exceeded with url: /o verlays/repositories.xml (Caused by NewConnectionError('<urllib3.connection.VerifiedHTTPSConnection o bject at 0x7f58ccf4f4a8>: Failed to establish a new connection: [Errno 101] Network is unreachable',) ) * Layman -L doesn't function ..... why this ? * Fetch Ok * CLI: Errors occurred processing action list * Connector.connect_url(); Failed to retrieve the content from: https://api.gentoo.org/overlays/repo sitories.xml * Error was: HTTPSConnectionPool(host='api.gentoo.org', port=443): Max retries exceeded with url: /o verlays/repositories.xml (Caused by NewConnectionError('<urllib3.connection.VerifiedHTTPSConnection o bject at 0x7f58ccf4f4a8>: Failed to establish a new connection: [Errno 101] Network is unreachable',) ) * ci74771ht ~ # ________________________________________________________________________________-- Then i'd like to add overlays using git without "layman". Thx for the aid.
  12. I'd like to know how to use the Zugaina Overlay with funtoo; probably there is an answer ... but i don't be able to find it. Thx Very muxh ^^ PS: sometimes the "web" is a desaster :D
×
×
  • Create New...