Jump to content
funtoo forums

tefrem34

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

  1. ANSWERED funtoo logo ideas

    Is there a font that is preferred for the logos and wallpapers?
  2. Funtoo mascot

    I am doing some sketches for a mascot of a honey badger. A honey badger might be a good candidate. What do you think?
  3. Can not sign into funtoo.bugs

    That was the issue. Thank you!! Is there a way to delete the other account I made with the wrong email?
  4. Can not sign into funtoo.bugs

    Hello, For some reason I can not use the uername or password from the forums for Funtoo on the bug reporting page. I keep getting an incorrect username or password message. I even tried to make another account, but now that I looked at it again, I misspelled the email address. Thanks
  5. [Solved] Two ebuilds that keep failing

    I still can not sign into funtoo bug reporter. I have even created another account and it still says my user/passwd is incorrect.
  6. [Solved] Two ebuilds that keep failing

    Thank you so much!! :) That was the ticket. You are a life saver, well at least sanity :).
  7. [Solved] Two ebuilds that keep failing

    Yes, that is what it said. >>> Downloading 'https://dev.gentoo.org/~tove/distfiles/dev-perl/LWP-Protocol-https/LWP-Protocol-https_ca-cert-r1.patch.gz' --2017-11-14 15:26:41-- https://dev.gentoo.org/~tove/distfiles/dev-perl/LWP-Protocol-https/LWP-Protocol-https_ca-cert-r1.patch.gz Resolving dev.gentoo.org... 2001:470:ea4a:1:5054:ff:fec7:86e4, 140.211.166.183 Connecting to dev.gentoo.org|2001:470:ea4a:1:5054:ff:fec7:86e4|:443... connected. HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found 2017-11-14 15:26:41 ERROR 404: Not Found. !!! Couldn't download 'LWP-Protocol-https_ca-cert-r1.patch.gz'. Aborting. * Fetch failed for 'dev-perl/LWP-Protocol-https-6.60.0', Log file: * '/var/tmp/portage/dev-perl/LWP-Protocol-https-6.60.0/temp/build.log' So, something is going on with it. It is strange that it will not install for me and it worked for you. It looks like it is the same version "dev-perl/LWP-Protocol-https-6.60.0::perl-kit". I am going to try to log into the funtoo bug and report these two issues. I appreciate your help. :)
  8. [Solved] Two ebuilds that keep failing

    @cafaia Thanks for the response. I forgot about being able to mask the version and thank you for the link to the source and the dir to where to put it. I am going to give this a go. I can't seem to log into the bugs.funtoo it says to use my log in for the funtoo forums but it tells me the usr/paswd is wrong. Masking the broken version worked a treat. Okay, so I downloaded the LWP-Protocol-https- tar.gz and put it in the dir you said to. I did and "emerge -avuND @world" but it is still using the broken one. How do I get it to install from the "/var/cashe/portage/distfiles/"?
  9. Help a N00B with chroot

    @More_Piffle With the mkdir /mnt/funtoo, you are making a dir on the live disk so you can mount the directories that are on your root partition "/dev/sdb3." Then when you "mount /dev/sdb3 /mnt/funtoo" you will then have access to the files that you need to edit in "/etc/conf.d/xdm". Thus you are not making another dir on your installation /dev/sdb3. https://wiki.gentoo.org/wiki/Chroot This video should be helpful as well https://www.youtube.com/watch?v=VrJvqdD4Kkg
  10. Hello to the forum and funtoo devs. I just started using funtoo and am still learning how it all works. But I am having troubles updating my system because of two ebuilds and installing mypaint. These two keep failing on the build (broken): dev-libs/appstream de-perl/LWP-Protocol-https The LWP-Protocol-https gives a message 404 error, not found. I had pasted the error in the list, but for some reason it didn't stay. and mypaint has this loop I can not get past: media-gfx/mypaint >>> media-gfx/mypaint-1.2.1:0/0::media-kit, ebuild scheduled for merge, wants dev-libs/protobuf[python] >>> dev-qt/qtwebengine-5.9.2:5/5.9::kde-kit, installed, wants dev-libs/protobuf:0/14= >>> dev-python/protobuf-python-3.4.1:0/14::python-kit, ebuild scheduled for merge, wants ~dev-libs/protobuf-3.4.1 My candidates are: >>> dev-libs/protobuf-3.3.0:0/13::dev-kit, ebuild scheduled for merge has SLOT 0/13 >>> dev-libs/protobuf-3.4.1:0/14::dev-kit, installed has SLOT 0/14 So I am still not sure if I need to do, change the versions or what not, so I can finish getting my system built. Thanks
×